Banner Van Verre Cambodja 300x250

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende privéreizen bij Fox, verre reizen van ANWB

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Pre Rup tempel bij Angkor

Pre Rup zonsondergang Pre Rup overdag

Pre Rup is een prachtige tempel. De tempel is vooral populair onder de bezoekers die er naartoe komen om een prachtige zonsondergang mee te maken. De tempel bevat diverse mooie torens. Vanaf het hoogste punt (kijk uit; laatste stuk kan gevaarlijk zijn - vooral tijdens het regenseizoen) heb je prachtig uitzicht over het hele Angkor gebied (hoewel je niet veel tempels ziet).

Wij waren er een keer overdag en ook nog tijdens de zonsondergang. Overdag was het er vrij rustig. Vlak voor de zonsondergang stroomt het vol met toeristen die nog even willen genieten van een mooie dag op het Angkor complex. Wil je de beste plaats, dan kun je het beste 30 minuten vooraf aanwezig zijn. De zonsondergang zelf is erg mooi, maar vergeet vooral de ondergaande zon op de prachtige bouwwerken van Pre Rup niet (zijn zeker ook erg mooi).

Details tempel Pre Rup

Pre Rup ligt langs de Big Circle; de grote cirkel met tempels in de Angkor regio. Pre Rup werd in opdracht van Rajendravarman II in 961 gebouwd. Doordat de tempel van grote bakstenen gebouwd is heeft het een oranje/gele kleur; in tegenstelling tot de meeste andere tempels die van zandsteen gebouwd zijn. Pre Rup is een Hindoeistische tempel die opgedragen is aan de god Shiva. Er zijn aanwijzingen gevonden dat de tempel ooit gebruikt is als begraafplaats voor de koningen van het Khmer-rijk. De totale tempel is 50 bij 50 meter; bevat drie lagen met op de bovenste laag 5 mooie torens, op de hoeken 4 kleinere torens en in het midden de hoofdtoren. Pre Rup valt onder de tempels die je met de algemene Angkor entreekaart kunt bezichtigen.

Map Kaart Plattegrond Pre Rup

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Cambodja, Vietnam of Laos?

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn; 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, Sawadee en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Agoda en de losse tours (bouwstenen) bij Riksja Cambodja. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.