Banner Van Verre Cambodja 300x250

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende privéreizen bij Fox, verre reizen van ANWB

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Neak Pean bij Angkor

Neak Pean is een vierkant kunstmatig meer met water met in het midden een kleine boeddhistische tempel. Om het stenen meer liggen vier basins, die tijdens de regentijd vol met water lopen. In de droge periode kun je er doorheen lopen.

Details Neak Pean

Jayavarman VII liet dit bad halverwege de 12e eeuw bouwen voor rituele reinigingen; eigenlijk moest het in die tijd een soort ziekenhuis voorstellen. Er werd ook wel van gezegd dat het helende krachten zou hebben, vanwege de gelijkenis met een mytisch meer in het Himalaya-gebergte genaamd Anavatapta.

Neak Pean 6 Neak Pean 4 Neak Pean 5

Neak Pean bestaat uit een groot vierkant bad met aan elke zijde een kleiner vierkant bad. De vier kleine baden staan voor de elementen water, aarde, vuur en wind. Deze elementen zouden balans brengen wanneer de zieken in het water zouden baden; waardoor het herstel versneld zou worden. Midden in het grote bad is een cirkelvormige toren die wordt omringd door twee naga's. Op diverse plekken zie je referenties naar het Boeddhisme. Neak Pean valt onder de bezienswaardigheden die je met de algemene Angkor entreekaart kunt bezichtigen.

Map Kaart Plattegrond Neak Pean

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Cambodja, Vietnam of Laos?

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn; 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, Sawadee en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Agoda en de losse tours (bouwstenen) bij Riksja Cambodja. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.