Banner Van Verre Cambodja 300x250

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende privéreizen bij Fox, verre reizen van ANWB

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

East Mebon tempel bij Angkor

Panorama East Mebon

De tempel East Mebon kenmerkt zich door de diverse grote olifanten die uit steen zijn gehouwen. Ze staan op diverse punten (en hoeken) van dit prachtige complex. Sommige delen van de tempel worden door stutbalken gesteund, waarschijnlijk zou het geheel anders ingestort of omgevallen zijn. Het complex bevat 1 hoofdtoren en vier kleinere torens er omheen. In het verre verleden stond de tempel midden in een kunstmatig meer, waardoor het alleen per boot(je) bereikbaar was.

Details tempel East Mebon

East Mebon is in de 10e eeuw gebouwd (953 na Christus) in opdracht van koning Rajendravarman. De tempel is opgedragen aan de Hindoeistische god Shiva. De tempel ligt langs de 'Big Circle' op zo'n 1200 meter vanaf Pre Rup; en zo'n 1500 meter vanaf Ta Som. East Mebon valt onder de tempels die je met de algemene Angkor entreekaart kunt bezichtigen.

East Mebon 1 East Mebon Afbeelding 2 East Mebon Olifant 1 Map Kaart Plattegrond East Mebon

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Cambodja, Vietnam of Laos?

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn; 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, Sawadee en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Agoda en de losse tours (bouwstenen) bij Riksja Cambodja. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.