Banner Van Verre Cambodja 300x250

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende privéreizen bij Fox, verre reizen van ANWB

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Beng Melea tempel bij Angkor

Beng Melea is wat ons betreft naast Ta Prohm en Pre Rup een van de mooiste tempels in het Angkor gebied. Het is een lange rit naar de tempel; wij deden er per auto bijna anderhalf uur over (77 kilometer vanaf Siem Reap - 40 vanaf Angkor). We zagen zo nu en dan ook nog tuktuks op de weg naar de tempel; zo kun je er dus ook naartoe (wel stofkapje meenemen). De tempel is mede vanwege de forse afstand niet zo populair onder de toeristen die maar een korte periode in Siem Reap verblijven. Alleen als je er meer dan 3 dagen verblijft; is een bezoek aan Beng Melea de moeite waard.

Beng Melea is een van de grootste tempels van het Khmer-rijk. Het complex is totaal overwoekerd door de jungle; grote delen liggen dan ook in puin. Er is ooit besloten om nagenoeg niets aan het complex te restaureren (buiten het stutten van bepaalde delen). Je kunt kiezen voor een standaard tour (zelf) en een tour met gids; kruipend en klimmend via diverse kieren en gangetjes van de tempel. Wij kozen voor de laatste optie; en hadden er achter geen spijt van. Het was een prachtige manier om deze mooie tempel te verkennen. Overal kwamen we mooie afbeeldingen en andere details tegen. Er zijn diverse loopbruggen gebouwd waarover je kunt lopen. Het was absoluut de lange rit naar het complex waard.

Beng Melea bibliotheek 2 Beng Melea 1 Beng Melea 5 Beng Melea afbeelding 4

Details tempel Beng Melea

Beng Melea - dat lotus vijver betekent - is in opdracht van Khmer-koning Suryavarman II aan het begin van de 12e eeuw gebouwd. Ook deze tempel is in Hindoeistische stijl gebouwd; ditmaal ter ere van de god Vishnu. De tempel is gebouwd van zandsteen; dat makkelijk kon worden aangevoerd vanuit het dichtbij gelegen Phnom Kulen. Er zijn aanwijzingen dat de eerdere tempels werden voorzien van de nodige stenen via waterkanalen die helemaal vanaf Phnom Kulen naar het Angkor gebied liepen. Beng Melea valt officieel buiten de algemene Angkor toegangskaart; je betaalt dan ook 5USD entree.

Beng Melea afbeelding 7 Beng Melea begroeiing Beng Melea bibliotheek 4 Beng Melea zuil 4 Map Kaart Plattegrond Beng Melea

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Cambodja, Vietnam of Laos?

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn; 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, Sawadee en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Agoda en de losse tours (bouwstenen) bij Riksja Cambodja. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.