Banner Van Verre Cambodja 300x250

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende privéreizen bij Fox, verre reizen van ANWB

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Banteay Srei tempel bij Angkor

Banteay Srei is een tempel die al in de 10e eeuw gebouwd is. De tempel ligt op zo'n 40 minuten rijden ten noordoosten van Siem Reap. De naam van de tempel betekent 'tempel van de vrouwen'. Het complex valt vooral op vanwege de enorme detail in de afbeeldingen. Er zijn zoveel haarscherpe afbeeldingen te zien; je kunt van zeer dichtbij mooie foto's maken.

Banteay Srei 1 Banteay Srei 3 Banteay Srei torens Banteay Srei zuil 2

Ook de ingang van de tempel is al erg mooi, aan beide zijden heb je diverse blokken en stenen met mooie afbeeldingen. De tempel viel ook erg op vanwege de strak ontworpen officiele ingang (niet de tempelingang). Er is een prima toilet aanwezig, en daarnaast (natuurlijk) diverse winkeltjes waar we een ijsje kochten (eerste ijs dat we er tegenkwamen). Bij de winkeltjes wordt verder van alles en nog wat verkocht (maar uiteindelijk vooral de typische spulletjes die je altijd bij dit soort winkeltjes ziet).

Details tempel Banteay Srei

Banteay Srei is in de 10e eeuw (967 na Christus) gebouwd door een lid van het hof genaamd Yajnavaraha; hij diende als adviseur voor toenmalige Khmer-koning Rajendravarman. Het is een van de weinige tempels die niet op basis van een directe opdracht van een koning gebouwd is.

Banteay Srei afbeelding 1 Banteay Srei afbeelding 2 Banteay Srei afbeelding 4 Banteay Srei afbeelding 5 Banteay Srei afbeelding 8 Banteay Srei afbeelding 9

De tempel dient ter ere van de Hindoeistische god Shiva. Het complex heeft een duidelijke rode gloed; dit komt doordat het complex is gemaakt met rood zandsteen. Wat vooral opvalt is dat de torens van Banteay Srei veel kleiner zijn dan de torens bij de andere tempels. Banteay Srei valt onder de tempels die je met de algemene Angkor entreekaart kunt bezichtigen.

Map Kaart Plattegrond Banteay Srei

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Cambodja, Vietnam of Laos?

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn; 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, Sawadee en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Agoda en de losse tours (bouwstenen) bij Riksja Cambodja. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.