Banner Van Verre Cambodja 300x250

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende privéreizen bij Fox, verre reizen van ANWB

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Banteay Kdei tempel bij Angkor

Banteay Kdei is een prachtige tempel aan de zuidoostzijde van het Angkor complex. Het ligt naast het waterreservoir (meer) Sras Srang, waar je een prachtig uitzicht op hebt als je vanaf de ingang naar het platform loopt. De tempel zelf ligt in een schaduwrijk deel.

Je loopt eerst door een mooie poort, vervolgens via een pad van zo'n 100 meter voordat je bij de ingang van de tempel zelf staat. Op diverse plekken bij de tempel zie je erg mooie afbeeldingen. De tempel is uitgestrekt, je kunt het hele complex doorlopen en je kunt er ook buitenom lopen.

Waterreservoir Sras Srang

Details tempel Banteay Kdei

Banteay Kdei is gebouwd tegen het einde van de 12e eeuw in opdracht van Jayavarman VII. Het complex is gebouwd in Boeddhistische Bayon stijl en lijkt op diverse vlakken op de tempels Ta Prohm en Preah Khan (hoewel Banteay Kdei kleiner is). Sras Srang werd overigens door Jayavarman VII en zijn gevolg gebruikt voor rituele baden. De tempel verkeert niet in al te beste staat; dit komt vooral door de slechte kwaliteit van het zandsteen dat gebruikt werd voor de bouw van de tempel. Er zijn aanwijzingen dat de kwaliteit van het steen achteruit was gegaan, vanwege uitputting van de zandsteen voorraden als gevolg van de vele bouwwerken die Jayavarman VII liet bouwen tijdens zijn jaren van bestuur.

Banteay Kdei schilderijen Banteay Kdei ingang hoofdtempel Banteay Kdei voeten Banteay Kdei afbeelding 1 Banteay Kdei afbeelding 4

Je komt Banteay Kdei overigens binnen vanaf de oostingang (Gopura); je loopt vervolgens helemaal naar het westen en daar heb je weer een uitgang (west gopura). Banteay Kdei valt onder de tempels die je met de algemene Angkor entreekaart kunt bezichtigen.

Map Kaart Plattegrond Banteay Kdei

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Cambodja, Vietnam of Laos?

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn; 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, Sawadee en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Agoda en de losse tours (bouwstenen) bij Riksja Cambodja. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.