Gratis Reistips ebook

eBook Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
De leukste kerstmarkten om dit najaar naar toe te reizen

Het is december, de maand van gezelligheid, warme avonden, en natuurlijk van de sfeervolle kerstmarkten. Het wordt vroeg donker en de winkelstraten in verschillende steden zijn inmiddels mooi verlicht. Heerlijk na het werk buiten nog een glühwein drinken of thuis een warme kop chocolademelk (tip: met Rum!!) of thee. Als dit bovenstaande in deze koude maand in je opkomt moet je al snel aan kerst denken. Cadeaus, familie en gezelligheid maken van december misschien wel de mooiste maand van het jaar.

Het is natuurlijk mooi om tijdens de koude (of warme) maand een leuke kerstmarkt te bezoeken in binnen- of buitenland. In Nederland leeft het wellicht iets minder dan in onze buurlanden Duitsland of België, maar ook in eigen land zijn kerstmarkten te vinden die zeker de moeite waard zijn.

We maakten een top 5 van kerstmarkten die goed te bezoeken zijn vanuit Nederland met de auto en waar je kunt genieten van een echte kerstsfeer en natuurlijk cadeautjes kunt inkopen voor kerstavond.

Kerstmarkt Valkenburg

Valkenburg

De kerstmarkt van Valkenburg is misschien wel de meest bekende kerstmarkt van Nederland. Het bijzondere van deze kerstmarkt is dat het zich bevindt in de mergelgrotten van de stad. Dit heeft een unieke sfeer en is net wat anders dan een markt in de buitenlucht. Je vindt hier overigens genoeg verschillende, toffe kerstcadeaus voor familie en vrienden.

Kerstmarkt Maastricht

Magisch Maastricht

Magisch Maastricht wordt ieder jaar gehouden op het bekende plein ‘het Vrijthof’ en trekt bezoekers uit het hele land. Deze kerstmarkt is ook goed te combineren met die in Valkenburg en beiden liggen op ongeveer een half uur rijden van elkaar. Je vindt hier ook een ijsbaan om een gezellig rondje te schaatsen.

Kerstmarkt Dordrecht

Dordrecht

Iets meer in het Noorden van het land kun je naar de kerstmarkt van Dordrecht. Hier vind je één van de grootste kerstmarkten van Nederland. Met meer dan 300 verschillende kraampjes is deze markt uitermate geschikt om cadeaus en andere kerstinkopen te doen.

Kerstmarkt Antwerpen

Antwerpen

In het altijd mooie en gezellige Antwerpen wordt in december ook een kerstmarkt georganiseerd. Je kunt hier genieteen van onder andere muziek en een kop warme chocomel gemaakt van Belgische chocolade. Denk aan vele tientallen kraampjes en diverse toffe attracties. Meer informatie over wat er allemaal te doen is in Antwerpen vind je in het eerdere artikel over onze winterse stedentrip naar Antwerpen.

Kerstmarkt Keulen

Keulen

Eén van de mooiste kerstmarkten van Duitsland (misschien wel dé mooiste) ligt op maar een paar uurtjes rijden vanaf de Randstad en net over de grens met Nederland. De markt van Keulen is op zichzelf al erg mooi en ‘Gemütlich’, maar de Kathedraal van Keulen op de achtergrond geeft het nog net even dat stukje extra sfeer mee. Een absolute aanrader :).

We hopen dat je geïnspireerd bent geraakt om één van de kerstmarkten te bezoeken. Veel plezier in deze mooie maand!

Reageer