Gratis Reistips ebook

eBook Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Online fotowedstrijd duikparadijs Canarische Eilanden

DUIKPARADIJS CANARISCHE EILANDEN ORGANISEERT ONLINE FOTOWEDSTRIJD MET PRIJZEN VAN MEER DAN € 25.000

De Canarische Eilanden zijn met hun prachtige zeebodem en spectaculaire flora en fauna een paradijs voor duikers. Om meer aandacht voor deze rijke en diverse onderwaterwereld te vragen, organiseert het Toerismebureau Canarische Eilanden dit jaar een speciale fotowedstrijd: ‘The Canary Islands Dive Photo Challange’. Zowel professionele als amateurduikers en fotografen kunnen voor deze wedstrijd hun mooiste onderwaterfoto’s van de Canarische Eilanden inzenden. Meedoen aan deze online wedstijd kan tot 19 mei via Divephotochallenge.com. In totaal kan meer dan €25.000 aan prijzengeld worden gewonnen.

canarische-eilanden-1

De eerste editie van de ‘The Canary Islands Dive Photo Challenge’ heeft binnen een maand al geresulteerd in 807 inzendingen van 120 fotografen. Inzenden kan voor de categorieën duiken, fauna, groothoek, macro, amateur en portfolio. De laatste categorie betreft een serie van vijf foto’s die een afspiegeling moeten vormen van de schoonheid van de zeebodem en de diversiteit van de mariene fauna van de Canarische Eilanden. Ook moeten in deze categorie diverse fotografische technieken worden gebruikt. In iedere categorie maken de beste drie inzendingen kans op meer dan €25.000. Foto’s kunnen tot 19 mei via http://www.divephotocallenge.com worden ingezonden. Hier is ook meer informatie over de wedstrijd en het reglement te vinden.

canarische-eilanden-2

Duikparadijs Canarische Eilanden

De Canarische wateren staan internationaal bekend om hun helderheid met zicht tot maximaal 30 meter en om hun constante temperatuur van ongeveer 20 graden Celsius. Diverse diersoorten vinden hier dan ook hun habitat. De zeebodem wordt met een heel waardevolle biodiversiteit gekenmerkt door een vulkanisch reliëf vol grotten, krommingen en riffen en met grote dieptes tot soms duizend meter. Met deze rijkdom zijn verschillende gebieden bij El Hierro, La Palma en Lanzarote dan ook zeereservaten. Op de eilanden zijn dan ook vele duikscholen en -punten te vinden. Dit alles maakt de Canarische Eilanden een waar duikparadijs.

canarische-eilanden-3

Reageer